top of page
Färskt bröd

Vi älskar Bröd & Bullar!

web-6323.jpg

Varje morgon kommer bagaren och gräddar dina frallor och bröd som fyller bageriet med en ljuvlig doft.

Hos oss på Elvebäcks bakar vi från grunden med bra råvaror och mycket kärlek. Vi bakar alla våra bröd och frallor på ekologiskt stenmalet mjöl från tex. Warbro Kvarn och självklart fria från onödiga tillsatser. Här väljer vi gärna att baka på kulturspannmål så som dinkel, emmer och enkorn för att nämna några. 

 

Våra matbröd är alla bakade på surdeg och kalljäser minst 24 timmar innan de bakas i vår stenugn. Detta tillsammans med noggrant utvalda mjöler gör bröden näringsrika, smakrika, ger bra mättnad och lång hållbarhet, helt enkelt som bröd ska vara enligt oss. 

Vi har ett basutbud av bröd för dig att välja på men också vissa bröd som enbart bakas vissa dagar, detta för att kunna ge er ett brett och varierat utbud. 

Förutom smakrika bröd erbjuder vi en mängd olika bullar, längder, kransar, kavlade sötebröd och kakor. Vi varierar i smaker, utseende och topping för att även här erbjuda ett brett och varierat utbud att välja bland. Allt från klassiker så som kardemumma- och kanelbullen till nytänkande smaker som kavlad mazarinbulle och cruffins. 

Alla våra bullar bakas på svenskt smör, ekologisk mjölk och ekologisk mjöl utan tillsatser. Det är då de smakar som bäst tycker vi.

 

Vi jobbar med vad säsongen erbjuder och gärna med lokala råvaror så långt det går. Det är inte mycket som slår sommarbullen fylld med vår egenkokta vaniljkräm med inkokta jämtländska rabarber som topping. Mums!

Vi älskar att utmana och prova nya smakkombinationer och tillvägagångssätt för att få fram just din favoritbulle. 

Kanske har du redan en favorit?

AQ5A8528.jpg

Färskt bröd alla vardagar

Kl 07:30 varje vardag öppnar vi upp för att du ska kunna hämta färskt bröd och bullar.

Du hittar bland annat vår klassiker och våra kunders favorit Satan.

Vi tycker också om att variera vårt sortiment. Kom och se vad dagen erbjuder.

Färskt bröd finns hela dagen eller tills sista limpan är såld.

bottom of page